Чи потрібно віддавати рецепт в аптеці?

Відповідно до вимог пункту 14 Правил відпустки лікарських препаратів для медичного застосування (утв. наказом МОЗ Росії від 11 липня 2017 р. № 403н) рецепт на анксіолітик повинен залишитися та зберігатися в аптеці з позначкою «Лікарський препарат відпущений» протягом трьох місяців.19-Aug-2021

Якщо лікарський препарат рецептурної відпустки призначається медичним працівником швидкої допомоги, то в цьому випадку також має бути виписаний рецепт. Без надання рецепта в аптеку відпустка рецептурного препарату неможлива.

Рецепт (від лат. receptum – взяте, прийняте, від лат. recipio – приймаю, отримую) – письмове звернення лікаря до фармацевта про приготування та відпуск ліків, яке також містить вказівки, як ними користуватися, спосіб застосування.

На сайті Apteka.ru є рецептурні препарати, чи можу я їх замовити та отримати аптеці? Замовити ви, звичайно, можете, але на будь-який рецептурний препарат у аптеці мають право вимагати рецепт, і якщо рецепту у вас не виявиться, аптека вправі не видати вам замовлення.